Valborg/May Day

Maj! Vackra härliga maj! Äntligen släpper vintern taget! Vi har ynnesten att möta ytterligare en vår, livet kommer spirande tillbaka! Det är värt att firas. Hurra!

Jag firar med en långpromenad i skogen och sjunger alla vårsånger jag kan för träden (och för att tala om för björnen att jag är där :). Och funderar över att så många av våra gamla traditioner har blivit så tomma, urholkade på något sätt. Och samtidigt hur vi alla verkar längta efter meningsfulla sammanhang där vi får fira i gemenskap. Kanske är det dags att fylla dessa helgdagar med innehåll som betyder något för oss idag? Hur skulle ett ultimat Valborgsfirande se ut egentligen?


May! Beautiful lovely May! At last, winter leaves, life is coming back! It is worth celebrating. Hurray!

I celebrate with a long walk in the woods, singing all spring songs I know for the trees (and to let the bear know I'm there :). 

Åsa Larsson